Menangis Tengok T_T !!!

A ( 3 Jun 2012 )

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum wrt. whb..

Rasa Nak Ubah Diri Jadi Feminine Jer ... Jemput baca.. hehe !


Alam baru dalam hidup diela.. masa ni umur dah 18 tahun. Baru lepas SPM dan masih mentah dan buat pertama kali nya juga diela melangkah ke dunia luar yang memaparkan pelbagai jenis ragam manusia. Diela berasal dari Kelantan, dengan budaya KAMPUNG + TIMUR nie diela agak awkward (jakun) dengan keadaan sekitar.

Masa ni tahu tak apa jadi kat diela ?? masa nie lah fikiran diela mula bercelaru, diam tak diam terselit rasa nak berubah jadi perempuan feminine. Korang pernah tak ada perasaan tu ?? hehe... bila pegi kelas setiap hari, jumpa kawan kawan dari seluruh negeri, diam diam rasa nak ubah seluruh perbuatan, akhlak, termasuk fizikal supaya tak goyah dengan kesempurnaan orang lain.

Kat dunia ni semuanya bermula dari azam (niat) kan??  Jadi tak hairan lah, diela nie yang sangat sangat kuat berangan, apatah lagi bila tengok drama bersiri Indonesia, diela nak sangat jadi cantik macam diorang, nak ada SA (secret admirer) macam kawan kawan kat asrama dulu. 

Pastu mula lah diela pilih baju terang terang, pakai bedak + lips ice pegi kelas, huhu jalan tu sopan kalah wanita melayu terakhir... hehe. uhhuiii camtulah... kisah perempuan *semuanya penuh cemburu dan kisah i terbongkar dekat sini la pulak. hihi..... before tu, awak nak tengok saya masa tu tak ??

Semester Pertama Asasi Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, 
Kampus Petaling Jaya.

HEHE... Nak tergelak tengok gaya saya pose dalam gambar nie, alahaiii.... nak nampak ayu sangat la ye... hmmmm.... tapi masa ni hidup diela macam takde life, hanya pagi petang ke kelas, Kadang kadang sampai malam. Berada di Kuliyyah Sains Hayat.. menjadi student sains ni, boleh dikatakan diela hanya ada masa untuk buku dan kelas. Makan bila waktu rehat, Keluar bila hujung minggu.. tu pun keluar ke pasar malam jer sebab nak cari makanan best best, ye laa asyik makan ayam goreng kat kafe jer hari hari, jemu sangat tekak masa tu.

Mempunyai fizikal yang sederhana tinggi, sedikit kurus, berkaca mata dari tingkatan 1 .. diela kurang keyakinan untuk bertegur sapa dengan lelaki. Sekali sekala, diela rasa cemburu dengan kawan kawan yang ada ramai kawan lelaki.

" hmmm... dah umur dah 18, dah duduk alam universiti dah pun, tapi masih menyepi, fon tu diam jer, kalau ada nom yang tak kenal nak berkenalan pun, segan nak layan, sebab dah tahu, kalau jumpa dekat luar, dia mesti tak nak berhubung dah lepas tu.." inilah bisikan hati diela setiap hari.

Tapi masa tu diela ada suka dekat seseorang, saat perkenalan masa program BatchMarking selama 7 hari dekat Sekolah Sains Hulu Selangor dulu. Dan dia adalah ketua pelajar masa tu. Namun, diela tabahkan hati, diela hilangkan semua perasaan minat tu, sebab diela rasa dia takkan pandang diela walau hanya sebelah mata. Perit sangat masa tu, tp diela ubati hati diela dengan sibukkan diri dalam belajar.

Nak jadi cerita, diela satu bilik dengan si cantik manis Shamira. Dia adik kepada pemilik Belle Vous Resources (BVR) iaitu satu produk kecantikan yang sangat laris. Miera seorang yang kemas berpenampilan, sentiasa menjaga kecantikan dirinya, dan sangat lembut. Jadi azam diela untuk berubah makin tinggi.

Shamira Binti Shamsuddin.


Cantikkan dia... ?? Cantik sangat...

Diela nak sangat kulit macam dia, kulit putih, bibir pink.. dan oleh sebab itu diela mula selongkar medan sosial, diela mula search beberapa produk kecantikan yang ada, yelaa... kulit diela kusam, banyak parut, jerawat pasti akan muncul dengan banyak nya bila datang bulan.. setiap bulan jerawat baru akan timbul, sedangkan parut lama belom sembuh.

Alhamdulillah akhirnya, atas nasihat seseorang yang sangat diela sayang, iaitu kakak diela, dia nasihatkan diela supaya mulakan jaga diri sebagai wanita melalui dalam. Usah fokus pada produk skin care y suruh kita pakai berlapis lapis cream, pakai toner, foundation bagai, semua itu tak membantu. Kakak diela mnyuruh diela amalkan supplemen tambahan seperti vitamin dan protein supaya rawatan bermula dari dalam. bila sel kita dah cantik, cukup nutrient, darah kita tidak bertoksin, baru lah mata kita cantik, kulit kita glowing glowing dan senang menyerap semua produk yang kita amalkan.



Mula mula tak percaya, tapi bila lihat kakak diela yang dah berumur 33 tahun tapi masih cantik, kulit putih berseri, diela rasa diela harus mencuba. Diela cuma amalkan Vitamin C sustained release dari Shaklee.. kerana :

! Pengasasnya seorang doctor, bukan ratu cantik atau artis. (saya lebih yakin dengan ahli perubatan).

! Harga murah , sebotol cuma RM92.00 tahan 6 bulan. (sebiji cuma 50 sen).

! Sebiji cuma 50 sen tapi bersamaan 7 biji oren, sedangkan buah sepotong dah RM1.20 kan.

! Lecturer Biomedic dari UIA Kuantan, Doc Saadah juga suggestkan produk ini.

! Totally berasaskan bioflavonoid, mampu meleraikan vitamin sehingga 100% dalam salur darah supaya penyerapan berlaku secara sepenuhnya, tak tinggal baki lansung !! (jadi tak bimbang isu buah pinggang).

! Produk ini sudah bertahan selama 50 tahun.


Nak lihat hasil nya tak?? 

Gambar Teakhir Kami sebelum dia Menjadi student perubatan di MAHSA College.
Kota Bharu, Kelantan.


Saat ni umur diela baru 20 tahun. Bersyukur sangat-sangat, segala impian diela tercapai. Kulit diela glowings, bibir diela pink. Dan dah mampu bergambar sebelah Shamira dengan confident.. suka sangat (^_^) !!

Sekarang hari hari saya rakamkan detik gembira saya bersama Vitamin C ini.


Sebiji sehari dah tak risau tentang kulit kusam dan parut lama.

ANDA INGIN MERASAI BENDA YANG SAMA?

Anda boleh hubungi saya:
Dia Diela 0133136199
Instagram : Dia_Dieyla.


ANDA INGIN MENGETAHUI RAHSIA SAYA HILANGKAN CERMIN MATA SAYA PULAK ??

Carotomax, saya punye rabun dah kosong sebelah kiri dan kanan cuma tinggal 50.
7 tahun berkaca mata kini berakhir :) !



Nantikan cerita saya seterusnya, tentang penjagaan diri saya, dan kenapa kebanyakan artis ambil suntikan vitamin C.

Wassalam.









1 comment:

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI